Ecoweeding en SV 1200 M1 wiedeg in beeld

‘Als niemand iets gaat uitproberen maar alleen afwacht tot anderen iets hebben uitgetest dan komen we met z’n allen geen steek verder. We moeten meer gewoon gaan dóen’ Dat zei Albert Jan Knijp van kringloopbedrijf Nieuw Altinge tijdens zijn eerste (geslaagde) bijeenkomst als DAW deelnemer van het netwerk demobedrijven.De loonwerker, melkveehouder en akkerbouwer uit Anderen demonstreerde mechanisch onkruidbeheer in mais op 1 juni. Ruim 15 man kwam op de bijeenkomst af waarbij ook de Ecoweeding Spike Rotoweeder van Martin Heerema (Agri Bio Solutions) aanwezig was.

Machines in beeld op video

‘Niemand gaat voor lol met de spuit rond’

Demodeelnemer Albert Jan wilde met de bijeenkomst op zijn eigen bedrijf laten zien dat mechanisch onkruidbeheer kán. Hij belichtte tijdens de informatiebijeenkomst zowel de positieve als negatieve kanten van mechanisch onkruidbeheer. ‘Vooropgesteld: niemand gaat voor de lol met de spuit rond. Dat kost ook tijd en geld, dus als het zonder kan zullen de meeste boeren dan wel willen proberen.’ En dat proberen, daar is Albert Jan wel van.

Op hun kringloopbedrijf Nieuw Altinge in Anderen (Drenthe) leidt hij samen met vrouw Geertje Knijp een melkvee, akkerbouw- en loonbedrijf omringd door Natura2000 gebied. Het gemengde bedrijf in combinatie met de grondsoort en omgeving waarop het stel boert, maakt de overstap naar een meer natuurinclusief en/of regeneratief bedrijf logisch vinden ze. De natuur voor je laten werken en meer gebruik maken van wat de omgeving biedt. Lees meer op hun eigen pagina.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Meer weten over onze deelnemers of zelf DAW demobedrijf worden?

Neem contact op