Albert Jan laat zien hoe je grip houdt op groenbemesters

Datum: 23-11-2023
Locatie: Oldend 1a, Anderen

Albert Jan Knijp weet dat groenbemesters bijdragen aan de bodemkwaliteit en klimaatweerbaarheid. Maar hoe houd je grip op groenbemesters? Hoe zorg je dat je ook komend voorjaar weer een mooi gewas kunt telen?

Houd deze pagina in de gaten voor de datum: vanwege weersomstandigheden lastig plannen

Verschillende machines

Op het bedrijf Nieuw Altinge in Anderen (Drenthe) laat Albert Jan tijdens een demo op 23 november daarom een aantal technieken en machines zien om groenbemesters mechanisch onder te werken. Dit doet hij samen met Christoffel den Herder van adviesbureau Ceres Horti Advice.

Locatie en contact

Wanneer:           Donderdag 23 november 2023
Tijd:                       13.00 uur
Waar:                   Perceel DAW-demobedrijf Nieuw Altinge, gelegen tegenover Oldend 1A in Anderen
Aanmelden:      via dit aanmeldformulier
Contact:              Geertje Enting, 06-55766883, info@geertjeenting.nl

Groenbemesters beschermen  de bouwvoor tegen wind, regen en uitdroging. De levende wortels nemen vrije mineralen op uit de bouwvoor en voeden het bodemleven. De keuzes rondom groenbemesters, manier en tijdstip van vernietigen en het aanvullend stimuleren van bodemleven hebben invloed op de vertering en het vrijkomen van de opgenomen mineralen. Alle reden om deze dus in te zetten op jouw bedrijf.

Aanmelden voor deze demo

 

Aanmelden

Wil jij meer grip op groenbemesters op jouw bedrijf en ben je nieuwsgierig naar wat Albert Jan Knijp hierover te vertellen heeft? Kom naar de demo! Aanmelden gaat via agrarischwaterbeheer.nl en kan hier. 

Houd mij op de hoogte