Internationale demodag in samenwerking met Go& Grow farmsolutions

Kennis en ervaringen uitwisselen, óók internationaal. Op Proeftuin Van Pallandtpolder hielden ondernemers Remco en Huibert een demodag bodembewerking in samenwerking met Go & Grow farmsolutions. Interessant, aldus de agrarische ondernemers om kennis te maken met andermans werkwijze. ‘We hebben uitvoerig onze visie en manier van werken met elkaar besproken. Het ging vooral om ons verhaal, maar toch ook bijzonder om ervaringen uit het buitenland te horen’.

De focus lag tijdens deze demodag op niet-kerende grondbewerking, oftewel no till farming. Er zijn verschillende cultivatoren en woelpoten gedemonstreerd en er is ook besproken wat NKG doet voor de bodem. Daarnaast lieten ondernemers Remco en Huibert ook een krukas spitmachine zien, die de bodem zo gelijkmatig mogelijk bewerkt en geschikt maakt voor het planten en zaaien van gewassen.

Natuurinclusieve inrichting, waarom?

Behalve machines is ook de natuurinclusieve bedrijfsaanpak van Proeftuin Van Pallandtpolder besproken. Op het bedrijf telen ze grasklaver, hanteren ze een bouwplan van 1 op 6 en wordt gewerkt aan een zo gesloten mogelijke kringloop. ‘Ook hebben we stilgestaan bij de kunstmestproeven, waar we experimenteren met verschillende bemestingstrappen (tot aan 0) in de aardappels en in de grasklaver. De resultaten hiervan volgen later, dus houd onze bedrijfspagina of website in de gaten.’

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Meer weten over onze deelnemers of zelf DAW demobedrijf worden?

Neem contact op