Compost maken doe je zo: kijk mee met boer Jan

Demoboer Jan Woudstra van Woudstra Pleats maakt van het bermmaaisel van gemeente Leeuwarden en gemeente Waadhoeke compost. Dat doet hij in samenwerking met hulp van de coöperatie Agricycling volgens het CMC compostering systeem. Dat betekent dat het niet alleen gaat om verwerking van maaisel, maar vooral ook om er een goede bodemverbeteraar van te maken.

Compost maken doe je zo

In onderstaande video van Jan zie je hoe de composteermachine lucht brengt in de bult met maaisel. Dat zorgt voor veel zuurstof in de bult en dus een zuurstofrijk composteerproces. Daardoor krijgt Jan uiteindelijk een compostbult met veel bodemleven- en biologie: goed voor de bodem! Het beluchten door de composteermachine gebeurt drie weken lang iedere 3 à 4 dagen. Na 6 weken is het compost.

De komende weken houdt Jan ons op de hoogte van het composteerproces. Houd onze website of de socials van Woudstra Pleats in de gaten.

Kijken op het bedrijf van Jan?

Ben je nieuwsgierig naar de effecten van de compost op het land van Jan? Wil je meer weten over hem en zijn bedrijfsvoering? Bekijk deze pagina en kom langs!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Meer weten over onze deelnemers of zelf DAW demobedrijf worden?

Neem contact op