Demonstratie mechanische onkruidbestrijding in mais met twee machines

Datum: 01-06-2023
Locatie: Oldend 1a, Anderen

Melkveehouder Albert Jan Knijp laat tijdens de demo ‘mechanisch onkruidbeheer in mais’ twee machines zien waar hij goede ervaringen mee heeft. De Ecoweeding Spike Rotoweeder en de APV SV 1200 M1 wiedeg worden gedemonstreerd. Meld je nu aan voor de demo op donderdag 1 juni vanaf 13.00 uur in Anderen (Drenthe).

Mechanisch onkruidbeheer in snijmais zal niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn, maar Albert Jan Knijp – de deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijf – deelt graag zijn positieve ervaringen met deze maatregel. Dat doet hij samen met Martin Heerema van Agri Bio Solutions die de Ecoweeding Spike Rotoweeder meeneemt. Minder inzet van gewasbestrijdingsmiddelen in de mais is goed voor de portemonnee, maar kan ook in het voordeel werken voor de gewasopbrengst.  Hoe verloopt de mechanische onkruidbestrijding, wat zien we als resultaat? Wat zijn de kosten? Dit en meer wordt getoond en besproken tijdens deze bijeenkomst. Daarnaast kijken we bij de infiltratiegreppel die Albert Jan heeft aangelegd om afspoeling van nutriënten en mest tegen te gaan en bij extreme regenval water beter op te vangen.

Programma

13.00 uur   Inloop
13.30 uur   Welkom en introductie door Albert Jan, deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijven
14.00 uur   Start demonstratie van Ecoweeding Spike Rotoweeder en APV SV 1200 M1 wiedeg
15.00 uur   Koffie en gelegenheid tot napraten
15.30 uur    Einde

Meer informatie

Albert Jan Knijp is deelnemer aan het DAW netwerk demobedrijven. Lees hier meer over deze ondernemer uit Drenthe.

 

Aanmelden

De bijeenkomst op donderdag 1 juni bij Albert Jan Knijp is aan de Oldend 1a, 9465 TJ in Anderen (Drenthe).  Neem bij vragen contact op met Albert Jan Knijp via melkveebedrijfknijp@gmail.com.

1 juni Knijp

Meld je aan voor de demo mechanisch onkruidbeheer in mais

Hou me op de hoogte van ontwikkelingen en/of bijeenkomsten